lakering af møbler
Blogging

Lakering af møbler – en metode til genopfriskning af møbler

Døjer du med en del nedslidte møbler, der efterhånden ikke er særlige kønne at se på? Så bør du lære mere om lakering af møbler. Lakering er nemlig en billig måde af genopfriske dine møbler, og resultatet kan blive utrolig flot. Hvis det udføres professionelt, som f.eks. Af Dibbern Color Design, så vil dine møbler endda se næsten nye ud efter lakeringen. 

Håndlakering eller sprøjtelakering

I dag kan man lakere møbler på flere forskellige måder, bl.a. med hånden eller med sprøjtelakering. Ofte vil sprøjtelakering være en fordel, fordi det er hurtigere, så man kan nemmere få sprøjtelakeret flere lag, hvilket ofte er nødvendigt, uanset hvilket møbel der skal lakeres. Derudover får man ikke penselstrøg ved sprøjtelakering og det giver et flot og tykt lag lakering, hvilket giver dybde i den farve, som du har valgt at lakere med. Denne dybde og de mange lag vil også øge holdbarheden af resultatet. 

Hvad kan lakeres?

Det er lige før alt kan lakeres. Lakering er dog især en perfekt løsning til gamle møbler, der har en særlig affektionsværdi. Disse møbler kan være svær at erstatte, uanset hvad de koster. Med lakering behøves man dog slet ikke erstatte dem, fordi møblerne vil få nyt liv, så du kan få glæde af dem i mange år. Det er dog vigtigt, at understrege at lakering ikke kan rede ødelagte møbler. Hvis dine møbler er i sår dårlig stand, at man næsten ikke kan bruge dem uden at de falder fra hinanden, så kan man nok ikke komme uden om, at de skal erstattes. 

Klargøring til lakering af møbler

I nogle tilfælde er det nødvendigt at klargøre møbler inden, at de lakeres. Dette kan professionelle sprøjtemalere ofte hjælpe dig med. Hvis du skal have lakeret en lampe, så er det ofte nødvendigt at skille lampen af i de dele, som den er lavet af, så hver del kan lakeres separat. Ligeledes skal hængsler, håndtag og lignende afmonteres fra skabe, skuffer og døre, inden at disse skal lakeres. Man kan dog også vælge ikke af afmontere dem, hvis alt skal lakeres i samme farve, for at få et simpelt og ensartet look.