Blogging

Hvordan finder jeg de rette terrassebrædder til min træterrasse?

Er du ved at lægge planer om at lave ny terrasse? Så er du kommet til det helt rette sted. Her får du nemlig de bedste råd til, hvordan du kan vælge de rette brædder til din nye træterrasse.

Forskellige typer af terrassebrædder

Der findes et stort udvalg af terrassebrædder med forskellige typer af brædder. Der findes overordnet tre forskellige typer:

  1. Trykimprægnerede brædder til terrassen
  2. Hårdttræsterrassebrædder
  3. Kompositterrassebrædder

De trykimprægnerede brædder er billige terrassebrædder sammenlignet med andre typer, hvilket er på trods af dens lange holdbarhedstid. Denne type af brædder egner sig godt til mindre terrasser ved eksempelvis et sommerhus. Den lange holdbarhedstid forudsætter dog, at du mindst en gang om året behandler dem.  

Hårdtræsterrassebrædder er af et mere eksklusivt udtryk, mens du også får en lang holdbarhedstid på disse typer af brædder. Du kan både vælge at behandle disse brædder til terrassen, eller du kan lade dem beholde deres naturlige og rå udseende. Det er tilmed solide brædder, der også kan benyttes på større terrasser. 

Den sidste type er brædder af komposit. Disse er uden vedligehold, men holder på trods af dette deres flotte udseende mange år frem i tiden. De er produceret af træ, plastik og et bindemiddel, hvorfor de ikke er af træ. Dog vil udseendet i høj grad minde om almindeligt træ.  

Tænk på økonomien

Det er vigtigt at lægge budget for et projekt som anlægning af ny træterrasse. Dette kan du overholde ved at vælge de brædder, der passer ind. Derfor bør du finde de brædder, hvor du får mest for pengene, og det er gældende ved alle de tre typer.

Udseendet er vigtigt at afstemme med ønsker

Det er vigtigt at overveje, hvordan du ønsker udseendet af din nye terrasse. Netop dette kommer valget af trætype til at afgøre for dig. Hvis du ønsker det helt rå og solide udseende, som træ i sig selv bringer, kan det være en fordel med behandlede hårdtræsterrassebrædder. Ønsker du derimod et materiale, der ikke kræver noget vedligehold, men minder om træ, vil brædder af komposit med sikkerhed være noget for dig.