Blogging

Härkila har knækket koden til jagttøj

Der findes mange måder at jage på, og nogle af metoderne indebærer mere fysisk aktivitet end andre, men det er sjældent, at man bare kan skifte sit jagttøj ud, når man er ude i felten, hvorfor at man altså skal være godt forberedt. Er man på anstandsjagt, så kan man hurtigt komme til at sidde stille og vente længe på dyrene, og på den måde kan man derfor også blive kold. Befinder man sig eksempelvis i et skydetårn i Sverige, Finland eller Norge, så skal der pakkes grundigt, inden man drager ud. 

Vær i et med naturen

Jagttøj skal, udover at være varmt, praktisk og funktionelt, også være slidstærkt. At jage handler i lige så høj grad om at være i naturen, at få oplevelsen af, at man befinder sig i et økosystem, hvor man egentlig ikke er så stor eller stærk i forhold til eksempelvis en kronhjort. Det er selve oplevelsen i at iagttage et vildt dyr fra distancen, følge dyret og til sidst trykke på aftrækkeren. Jagt går tilbage til urmennesket, hvor man jagede for at få føde på bordet, så man kunne overleve. I dag har vilkårene ændret sig, men der er stadig mange jægere, der jager for at få vildt på aftenbordet. 

Dengang var der derudover et andet aspekt, som gjorde jagt givende, og det var muligheden for at lave dyrets pels om til beklædning. Dengang var der barskere vilkår, end vi har i dag, og temperaturene faldt til endnu lavere grader, end hvad vi måske er vant til. Jagttøj var derfor vigtigt at have, så man undgik at fryse ihjel. Kulden er stadigvæk en lige så stor fare for jægere i dag, men vi har i dag jagttøj, der er uhyre effektivt til at få os til at holde varmen. 

Jagttøj skal kunne klare mange vejrforhold

Men grundig isolation er ikke det eneste vigtige indenfor jagtbekædning, det gælder lige så vel om camuflage, så man kan gå i et med de omkringliggende buskadser. Fordi en ting er at finde sit bytte, men en anden ting er at undgå at blive opdaget og skræmme dyret.

Men med jagtbeklædning fra Härkila sikrer man, at man både kan holde sig varm samtidig med, at man kan camouflere sig. Jagttøj fra Härkila er lavet til at kunne klare barske vejrforhold, og tøjet testes altid grundigt af jægere i Sverige, så man sikrer, at det kan leve op til forventningerne. Er du på udkig efter Jagttøj fra Härkila, så kig forbi Pamhule.