have
Blogging

Forny din have med disse have trends for 2021

Foråret nærmer sig og med det kommer en masse skønne dage ude i haven. Derfor er det oplagt at begynde at overvej, om din have trænger til lidt fornyelse inden foråret for alvor er over os. Find inspiration ved at følge nogle af de største have trends for 2021! 

Nyd havearbejdet

Havearbejde kan faktisk bidrage til at reducere stress, fordi det gør, at du tilbringer en del tid ude i naturen. Derfor skal du lære, at tænke på haveindretningen, dine havemøbler og havearbejde generelt, som noget hyggeligt og måske endda afslappende. Gør din have til et sted, hvor du har frihed til at eksperimentere. Du kan eksempelvis finde nogle planter med smukke blomster, der nemt kan klippes af og sammensættes til bouquetter, der kan pynte i din stue. Derudover kan du prøve at plante spiselige planter, som du kan bruge i din madlavning. Disse udfordrende og samtidig sjove haveopgaver vil uden tvivl gøre dig mere tilfreds og taknemmelig for din have. 

Gør din have mere bæredygtig

Vi har alle et miljømæssigt ansvar – også hvad angår vores haver. Der er heldigvis flere forskellige ting, som man kan gøre for at få sin have til at være mere bæredygtig. Du kan f.eks. Prøve at prioritere planter, der godt kan tåle at tøre ud, så du skal bruge mindre vand på at vande planterne i haven, når det ikke regner. Hvis du virkelig er ambitiøs, så kan du også designe et system, der tillader dig at indsamle regnvand, som du kan anvende til at vande planterne i haven. Derudover bør du undgå at anvende kemikalier, der kan være skadelige, f.eks. Til bekæmpelse af ukrudt og lignende. Noget af det vigtigste, som du kan gøre, er helt sikkert også at plante træer. Træer absorberer nemlig mere CO2 end andre planter. Derudover giver de også næring og beskyttelse til en lang række forskellige dyr. 

Tilføj personlighed med dine havemøbler

På hjemmesiden https://www.havemoebelshoppen.dk/ finder du en lang række forskellige havemøbler. Der er alt fra fine teaktræ havemøbler til farvestrålende plastiklignende havemøbler. Med nøje udvalgte havemøbler kan du gøre din have endnu mere personlig og unik. Prøv at tænke over, hvilken atmosfære, du gerne vil skabe i din have. Skal det være sjovt og hyggeligt, så tilføj gerne nogle havemøbler med skarpe farver. Hvis haven derimod skal skabe en fredfyldt stemning, så gå efter diskrete træhavemøbler, der går ud i et med omgivelserne, eller elegante hvide havemøbler, der tilføjer et strejf af luksus til haven.