Blogging

Email marketing i det nye år

Vidste du, at det er mere end 40 år siden, at den første email blev sendt ud? Det skete helt præcist på datoen 1. maj 1978, hvor amerikanske Gary Thuerk sendte mails ud til over 400 personer. På daværende tidspunkt arbejdede han for virksomheden Digital Equipment Corporation. Og det var altså i en tid, hvor der ikke fandtes internet. Derfor sendte han de 400 mails via ARPANET. ARPANET står for “Advanced Research Projects Agency Networks” – og det var forgængeren for vores tids internet. ARPANET var allerede udviklet i slutningen af 60’erne af U.S. Defence Department, så datidens computere hos Pentagon kunne arbejde bedre sammen.  

I dag – mere end 42 år senere – er email marketing mere aktuelt end nogensinde før. Det skyldes bl.a. COVID-19, hvor endnu flere virksomheder er gået over til kun at benytte sig af digitale kanaler. En undersøgelse lavet af Seventh Sense understreger bl.a., at ca. 50 procent af de adspurgte virksomheder, var mere tilbøjelige til at sende flere emails til kunder som følge af COVID-19. Og derfor er der mange gode grunde til at kigge i retning af email marketing.

COVID-19 – vi sender flere emails end før 

Som følge af COVID-19 sender mange flere virksomheder altså nyhedsbreve ud til deres subscribers – og mængden af nyhedsbreve er også steget markant. De nyhedsbreve, der omhandler finans, nyheder og shopping har haft den største stigning af subscribers under corona. Derudover har email marketing gang på gang cementeret sin relevans ift. stigende ROI, kundeengagement samt brand loyalitet.

F.eks. har virksomheder, som benytter sig af segmenterede kampagner, en stigning på 760% i fortjeneste under COVID-19. 

Og så er der op til flere amerikanske undersøgelser, der understreger, at de fleste amerikanere har en positiv opfattelse af personlige, automatiserede email-flows.

MailChimp – byg din helt egen email liste 

MailChimp er det populæreste og mest brugte software til email marketing. Over 20 millioner benytter sig af MailChimp på verdensplan, hvilket netop gør det til det mest populære software på verdensplan. Først og fremmest er det brugervenligt – og så er det gratis til at begynde med. Men vigtigst af alt så kan det alt de nødvendige funktioner, som sådan et værktøj skal kunne.