Blogging

Derfor bør du overveje størrelsen af dine gasflasker

Hvis din virksomhed skal købe gasflasker, så er det vigtigt, at I foretager en grundig undersøgelse af hvilken størrelse gasflasker, som I skal bruge. Hvis I køber for store gasflasker og ikke har mulighed eller plads til at opbevare dem ordentligt, så kan I udsætte jeres medarbejdere for unødvendig fare. Derudover er det også vigtigt, at virksomhedens medarbejdere har det rigtige udstyr til at kunne transportere gasflaskerne rundt i virksomheden. Så her er nogle tips om hvad du skal overveje, når du vælger størrelsen af dine gasflasker.  

Primagaz er en virksomhed, der specialiserer sig i levering og ombytning af gasflasker til virksomheder i Danmark. De kan også rådgive dig med hensyn til hvilken størrelse flaske du bør købe. Hvis du allerede har styr på hvilken gasflaske virksomhedens skal bruge, så bestil dine gasflasker i dag via deres hjemmeside. 

Opbevaring af dine gasflasker

Det er vigtigt, at din virksomhed følger de officielle retningslinjer for opbevaring af de gasflasker, som du har købt. Når du opbevarer gasflasker skal du være opmærksom på følgende i forhold til opbevaring: 

  • Sørg for at gasflaskerne opbevares et tørt sted med god ventilation. 
  • Gør det nemt for leverandøren at komme til. 
  • Sørg for at adskille fulde og tomme gasflasker. 
  • Opbevar ikke gasflaskerne i områder med brandfarlige væsker. 
  • Opsæt advarselsplakater med information om der ikke må ryges i området. 
  • Opbevar dem et sted, der er sikkert, så de ikke bliver stjålet. 
  • Sørg for at gasflaskerne ikke udsættes for ekstreme temperaturer.  

Sikker håndtering af gasflasker

Det kan godt være farligt for dine medarbejdere at håndtere gasflasker, hvis de ikke instrueres i, hvordan de håndtere dem sikkert. Derudover er gasflasker tunge – især når de er fulde – så det kan være besværligt at transportere dem rundt i virksomheden. Hvis der er hul i en gasflaske, så kan man risikere at skabe en eksplosion. Derfor skal sikkerhed ikke nedprioriteres. 

Som minimum bør medarbejdere, der håndterer flaskerne bruge beskyttelsessko og handsker. Derudover er det vigtigt, at gasflaskerne ikke rulles, kastes eller tabes. Hvis dine gasflasker er meget store, så er det bedst at transportere dem rundt med en lift eller noget lignende.