Blogging

3 nødvendige kompositmaterialer til din båd

Kompositmaterialer er materialer, der er sammensat af forskellige materialer for at opnå et bedre materiale. Hvis du har en båd, så skal du højst sandsynligt anvende disse til løbende bådplejning. Du kan nemt finde kompositmaterialer hos Ekomposit, som kan købes online og leveres direkte til dit hjem. 

Her er de kompositmaterialer, som du helt sikkert skal bruge til din båd. Dette er til dig, der gerne vil prøve selv og som elsker gør-det-selv projekter. Hvis det ikke lige er dig, så kan du altid betale for at andre reparerer eller vedligeholder din båd. Disse materialer anvendes dog mest til glasfiberbåde, så hvis du har en træbåd, så skal du måske anvende andre materialer til at reparere din båd.  

Epoxy til maling og reparation af din båd

Epoxy er et kompositmateriale, der ofte anvendes sammen med glasfiber, metal, træ eller andre kompositmaterialer. Det er et rigtigt godt materiale til reparation af genstande i det maritime miljø, herunder din båd, men også andre ting som f.eks. vandski. Epoxy er idéelt til både fordi det forhindrer vandindtrængen. Epoxy anvendes til flere forskellige ting, herunder coating og limning og det kan både anvendes indvendigt og udvendigt på din båd.

Glasfiber til store bådreparationer 

Mange både er lavet af glasfiber, så for at reparerer store skader i din glasfiberbåd skal du anvende glasfibermåtter. Hvis der f.eks. er et hul i din båd, så skal du skære og file hullet, så det er nogenlunde rundt, uden skarpe kanter. Derefter skal du gennemvæde en glasfibermåtte med polyester og en hærder. Denne skal sættes fast på indersiden af båden med cellofan. Derefter skal du klippe flere stykker glasfibermåtte, der passer nøjagtig ind i hullet. Disse skal også vædes med polyester og hærder. Tilføj glasfibermåtter indtil du har den rigtige tykkelse.  

Polyester til bådreparation

Polyester anvendes ofte til bådlaminat og bådreparation. Du kan også købe polyester reparationssæt, der kan bruges til reparation over vandoverfladen af glasfiberbåde. Med et polyester reparationssæt undgår, du at skulle gøbe, de andre produkter, der skal bruges til reparationsprocessen, herunder en hærder, en glasfibermåtte og en pensel. Til bådreparation af glasfiberbåde vædes glasfibermåtter i polyester og hærder.